Zgodba o jeansu – kaj pa vam pomenijo kavbojke?
Kateri kos oblačila najpogosteje oblečete in je tako praktično funkcionalen, da v svoji omari verjetno nimate samo enega kosa? Ne govorim o torbicah ali čevljih, modnih dodatkih ali preljubi klasični beli srajčki. Govorim o enih in edinih, v začetku ustvarjenih za kopače zlata, ki jih je prvi sešil sam Levi Strauss in jih še dan […]
Kateri kos oblačila najpogosteje oblečete in je tako praktično funkcionalen, da v svoji omari verjetno nimate samo enega kosa?
Ne govorim o torbicah ali čevljih, modnih dodatkih ali preljubi klasični beli srajčki. Govorim o enih in edinih, v začetku ustvarjenih za kopače zlata, ki jih je prvi sešil sam Levi Strauss in jih še dan danes rade nosimo. Govorim o kavbojkah! Ampak kaj ko nam ta temno modra stvar povzroča obupne težave pri izbiri pravega kroja, barve... nenazadnje pa iščemo tudi nekaj cenovno ugodnega. Kljub temu jih vsakič znova vzljubimo pa čeprav nam povzročajo preglavice. Saj poznate depresijo, ki nastopi, ker nimamo popolnih postav in se moramo klatiti po trgovinah v upanju da bomo našle prave, najbolj tesne in trendi kavbojke sezone? Pa nam ne uspe in od tu gre samo še navzdol. Nikar ne obupajte! Prvič: prvo kar moramo storiti pred nakupom kavbojk je to, da začnemo razmišljati pozitivno. Kavbojke moramo prilagoditi naši zadnjici, ne zadnjico njim! Drugič: izberemo si najljubšo trgovino oz. znamko jeansa in se podajmo v boj. Ne veste kateri model bi kupile za vašo postavo? Spodaj je nekaj napotkov... Tip postave: široki boki, močna stegna. Želim si: da bi moji boki in stegna izgledali ožji, noge pa daljše. Rešitev: nosite čim bolj temen jeans, preprost, brez odvečnih dodatkov. Pazite na postavitev žepov na riti. Naj bodo čim bolj na sredini in srednje velikosti. Če bodo premajhni, bo zato vaša ta zadnja izgledala še večja. Tip postave: deška postava - nič bokov, nič riti in zelo suhe noge. Želim si: imeti bolj ženske obline. Rešitev: potrebujete kavbojke, ki se telesu tesno prilegajo. Po možnosti z visokim pasom, ki vam bo dodal nekaj oblin, oprijete hlačnice pa bodo poudarile vitke noge. Za večji volumen izberite jeans, ki je po stegnih svetlejši. Barva kavbojk naj ne bo pretemna. Tip postave: zelo dolge noge. Želim si: da bi sploh našla hlače, ki bi mi bile dovolj dolge in, da bi v njih moje noge izgledale krajše. Rešitev: vaša postava je idealna za trenutne trende. Izberite »skinny jeans«! Obvezna obutev k njim so visoke pete. Izogibajte se hlačam »na zvonec«, ker bodo v njih vaše noge izgledale krive. Noge bodo videti krajše, če hlačnice zavihate ali pa si kupite take z dolžino 7/8. Tip postave: kratke in močne noge. Želim si: najti pravi kroj in hlače, ki mi ne bodo predolge. Rešitev: zberite t.i. »bootcut« kroj kavbojk. V pasu na zadnji strani so krojene malo višje in se počasi spuščajo v nizek oz. raven pas pri gumbih. Hlačnice so oblikovane rahlo zvončasto, kar optično zoži stegna. Pazite na položaj zadnjih žepov. Na stegnih naj ne bo nobenih detajlov in žepov. Izberite klasično varianto kavbojk in ne vihajte hlačnic, raje jih skrajšajte.